7 Δεκέμβριος 2019, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2019, 17:32

Νέα Υόρκη: Αγιασμός στον ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» (βίντεο)

  • Νέα Υόρκη: Αγιασμός στον ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» (βίντεο)
    (Πηγή: Greek Orthodox Archdiocese of America / Facebook)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, χθες Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου, τέλεσε αγιασμό στον υπό ανέγερση ομώνυμο ναό στο Κέντρο Εμπορίου στο Μαχνάταν, στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

«Γιορτάζοντας τον Άγιο Νικόλαο, ας προσευχηθούμε για την ταχεία ολοκλήρωση του εθνικού προσκυνήματος στο Σημείο Μηδέν, ώστε να ανοίξει την 11η Σεπτεμβρίου 2021, ως ένδειξη τιμής προς όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, και ως απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας», έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος στη σελίδα του στο Facebook.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που σταμάτησαν οι εργασίες ανοικοδόμησης του ναού, ο οποίος καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 όταν κατέρρευσε ο νότιος πύργος.

«Θα φυτεύσουμε τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εδώ, στο Σημείο Μηδέν, για να ‘ναι άγκυρα εν μέσω του πελάγους των θλίψεων, "να θεραπεύσουμε τους συντετριμμένους ψυχικά" (Λουκ. 4:18) και να διακονούμε όλους όσοι έρχονται να αποδώσουν τιμές στα θύματα και τους ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου», ανέφερε σε άλλο ποστ ο Ελπιδοφόρος.