7 Δεκέμβριος 2019, 13:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2019, 13:24

Διδυμότειχο: Έχασαν την επιμέλεια οι γονείς του βρέφους που δαγκώθηκε από ποντίκια

  • Διδυμότειχο: Έχασαν την επιμέλεια οι γονείς του βρέφους που δαγκώθηκε από ποντίκια
    Το παράπηγμα στο οποίο ζούσε η οικογένεια των Ρομά στο Διδυμότειχο (φωτ.: evrosonline.gr)

Την επιμέλεια τόσο του 3,5 μηνών κοριτσιού που δαγκώθηκε από ποντίκια όσο και τους άλλου τους παιδιού που είναι περίπου 2 ετών έχασε η οικογένεια των Ρομά από το Διδυμότειχο. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με σοβαρά τραύματα, καθώς έλειπε δέρμα σε μύτη και μάγουλα.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση από παιδοχειρουργούς και πλαστικούς και η νοσηλεία του θα συνεχιστεί στην Αθήνα.

«Εκτιμάται ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρότατης λοίμωξης, όπως η λεπτοσπείρωση, που είναι βαρύτατη σ’ αυτή την ηλικία και η θεραπευτική αγωγή τοξικότατη. Έχουν γίνει οι σχετικές εξετάσεις, αλλά τα αποτελέσματα για τη διαπίστωση της συγκεκριμένης λοίμωξης δεν βγαίνουν τόσο γρήγορα. Ήδη χορηγούνται αντιβιοτικά για τις κοινές λοιμώξεις», δήλωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης.

Ο 22χρονος πατέρας απολογήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην εισαγγελέα Ορεστιάδας, η οποία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν διέταξε την προφυλάκισή του, καθώς έκρινε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς η κατηγορία που αντιμετωπίζει. Ελεύθερη έχει αφεθεί και η 16χρονη μητέρα, η οποία παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

«Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί δεν είναι ολοκληρωμένη, και περαιτέρω στοιχεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο δικηγόρος του 22χρονου. Ο πατέρας, σύμφωνα με τον συνήγορο, ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούσαν «ήταν ικανοποιητικές».