7 Δεκέμβριος 2019, 08:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2019, 08:48

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δεκάδες προσαγωγές, μπαράζ καταδρομικών

  • Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δεκάδες προσαγωγές, μπαράζ καταδρομικών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Συνολικά 50 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 10 έγιναν συλλήψεις, έκανε η αστυνομία ανήμερα της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία. Στην Πάτρα έγιναν δώδεκα προσαγωγές και επτά συλλήψεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην Αθήνα και δύο στην Πάτρα.

Μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου υπήρξε μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων και βανδαλισμών σε εμπορικά καταστήματα, τράπεζες και δημόσια κτήρια σε όλη την Αθήνα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από τη ΓΑΔΑ, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε 13 καταστήματα και σε 5 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Επιπλέον, ζημιές έχουν καταγραφεί σε τρεις –μέχρι στιγμής– δημόσιες υπηρεσίες, και συγκεκριμένα στη ΔΟΥ Ηλιούπολης, στην Πολεοδομία Αιγάλεω και στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες σε διάφορες πόλεις της χώρας εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. «Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.