6 Δεκέμβριος 2019, 23:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2019, 23:13

«Χριστούγεννα στην πόλη» από τον Δήμο Καλαμαριάς

  • «Χριστούγεννα στην πόλη» από τον Δήμο Καλαμαριάς
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Μέσα σε μια λαμπερή εορταστική ατμόσφαιρα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 το βράδυ, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, δίνοντας και επίσημα το σύνθημα της φωταγώγησης της πόλης. Το μεγάλο φυσικό έλατο θα δεσπόζει στην πλατεία του δημαρχείου μέχρι το τέλος των γιορτών, πλαισιωμένο από τα τρία σπιτάκια: του Άγιου Βασίλη, το Ζαχαρόσπιτο και το Σπίτι της Τεχνολογίας. 

Κάτω από το φωτεινό δέντρο της πλατείας, εκείνη τη βραδιά, οι μουσικές εκδηλώσεις που θα αρχίσουν αμέσως μετά τη φωταγώγηση, θα δώσουν τον τόνο των φετινών Χριστουγέννων και τα δεκάδες πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό. Η Παιδική Χορωδία υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς θα ψάλλει χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια στο πνεύμα των ημερών και θα ακολουθήσει ένα ξέφρενο πάρτι με το ποπ συγκρότημα «Fabulous».

Η πλατεία Δημαρχείου θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από τις 13 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019. Καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια κατασκευών και ζαχαροπλαστικής, εργαστήρια τεχνολογίας και πολλές ακόμη δράσεις για μικρούς και εφήβους, θα πραγματοποιούνται όλο αυτό το γιορτινό διάστημα.

Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα ξεκινήσει στις 21 Δεκεμβρίου το ταξίδι του στην Καλαμαριά
Τα δρομολόγιά του στη στολισμένη Καλαμαριά θα ξεκινήσει το τρενάκι της Δημοτικής Εμπορικής Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς ΑΕ ΟΤΑ. Η ΔΕΤΕΚ, συμμετέχοντας και φέτος στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, βάζει σε κίνηση το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου το εορταστικό τρενάκι για μια μαγική βόλτα, υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών, στη στολισμένη πόλη της Καλαμαριάς, χαρίζοντας στιγμές χαλάρωσης και θαλπωρής, όλο το διάστημα των γιορτών. Οι μικροί δημότες με τους συνοδούς τους αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, καθώς επίσης και επισκέπτες, θα μπορούν να επιβιβάζονται κάθε μισή ώρα στο τρενάκι από το κέντρο της πόλης και να απολαμβάνουν δωρεάν τη βόλτα τους στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλο το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμαριάς.