6 Δεκέμβριος 2019, 21:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2019, 21:34

Ένταση στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο

  • Ένταση στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ ΜΠΕ / Θανάσης Καμβύσης)

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην πλατεία Εξαρχείων όπου κατέληξε η κεφαλή της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς.

Αυτή την ώρα η ένταση έχει μεταφερθεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τέσσερις στάσεις λεωφορείων. Η Αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές.

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Διαδηλωτής γράφει σύνθημα σε τοίχο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή. Φτάνοντας στα Προπύλαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποια άλλα διαλύθηκαν στην Ομόνοια.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.