7 Δεκέμβριος 2019, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2019, 12:32

Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο δυνατό ποντιακό γλέντι στο ΑΠΘ (βίντεο)

  • Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο δυνατό ποντιακό γλέντι στο ΑΠΘ (βίντεο)
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)

Με λύρες και νταούλια βάλθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης να κάνουν γνωστό το χορό τους που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 21:30 στην κάτω Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ. Προχθές, λοιπόν, βγήκαν έξω, και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους, και με χορούς και τραγούδια επικοινώνησαν στους Θεσσαλονικείς το μεγάλο χειμερινό τους γλέντι.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής βραδιάς θα υπάρξει λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τιμήσει για την τεράστια προσφορά της στον ποντιακό ελληνισμό την Άννα Θεοφυλάκτου, μία από τις πρώτες γυναίκες χειρουργούς οφθαλμιάτρους στην Ελλάδα και από τους σημαντικότερους αρωγούς για τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς φοιτητές (ποντιακής και μη καταγωγής), αλλά και κόσμο όλων των ηλικιών από κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, να διασκεδάζουν υπό τους ήχους της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής, χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που αναμένεται να γίνει και σε αυτόν το χορό, αφού περιμένουμε πάνω από 1.500 άτομα», ανέφερε στο pontos-news.gr o πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Αβραμίδης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι: Μιχάλης Καλιοντζίδης και Σεραφείμ Μαρμαρίδης (λύρα, τραγούδι), Βασίλης Τοπαλίδης και Στάθης Τσαϊρίδης (τραγούδι), Θανάσης Στυλίδης (λύρα), Χρήστος Αραματανίδης (αγγείον, γαβάλ'), Γιώργος Ιακωβίδης (κλαρίνο), Κλεάνθης Σιαμλίδης και Δημήτρης Μπαχ (νταούλι).

Ελένη Κάλλη

  • Τιμή εισόδου: 5 ευρώ.
  • Τηλέφωνα κρατήσεων: 6955 766056 (Άννα), 6908 711428 (Ανθούλα), 2310 213159 (σταθερό συλλόγου).
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις