6 Δεκέμβριος 2019, 12:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2019, 12:05

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η εφαρμογή

  • Κορονοϊός: Μικρός ο κίνδυνος μετάδοσής του από τα χαρτονομίσματα του ευρώ
    (Φωτ.: Flickr / Cronenberg1978)

Με στόχο να έχουν πιστωθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το τέλος του έτους, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα θα ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου, όπως διευκρίνισε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η πλατφόρμα που ετοιμάζεται είναι ίδια με την περσινή της ΗΔΙΚΑ, εκτίμησε ότι θα μείνει ανοιχτή έως τις 26 του μήνα και υπενθύμισε ότι είναι απαραίτητη η δήλωση ενός τραπεζικού λογαριασμού.

Αναφερόμενος στο περιορισμένο ποσό που θα διατεθεί για τη στήριξη των αδυνάμων, σχολίασε ότι θα ήταν ευτυχής να μοιράζει λεφτά, ωστόσο, αυτά δεν υπάρχουν. Διαβεβαίωσε δε ότι θα διατηρηθεί η 13η σύνταξη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος κατέστη δυνατή λόγω του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργήθηκε με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εμπροσθοβαρή χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, τις φοροαπαλλαγές και τη διάσωση της ΔΕΗ με την καταβολή 200 εκατομμυρίων.

Τέλος, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «έξι μήνες πριν μοίρασε στους συνταξιούχους χρήματα και εξάντλησε αυτό που προσδοκούν τώρα οι πολίτες», επαναλαμβάνοντας ότι τα ταμεία ήταν μείον όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση.