6 Δεκέμβριος 2019, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2019, 11:36

Μενίδι: Με καλάσνικοφ μπήκαν στο δημαρχείο Αχαρνών

  • Ανθρωποκτονία στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο 2
    (Φωτ.: αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Μαρογιάννη)

Στο δημαρχείο Αχαρνών εισέβαλαν δύο ένοπλοι λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής προκαλώντας τρόμο σε υπαλλήλους και δημότες. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός στον ΑΝΤ1, οι άγνωστοι, που κρατούσαν καλάσνικοφ και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μπήκαν στο κτήριο από την κεντρική είσοδο και άρχισαν να φωνάζουν: «Πέστε όλοι στο έδαφος».

Στη συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται οι οικονομικές υπηρεσίες και, αφού ακινητοποίησαν με απειλές τους υπαλλήλους, άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Βρεττό, που ήταν εκείνη την ώρα στο δημαρχείο, οι υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας κρύφτηκαν κάτω από τα γραφεία. Ακόμα, τόνισε ότι ένοπλοι δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό, καθώς είναι απόφαση της δημοτικής Αρχής να μην υπάρχουν μετρητά και να γίνονται καθημερινές καταθέσεις σε τράπεζα.

Μετά την απόπειρα ληστείας, που κράτησε λίγα λεπτά, οι δύο κακοποιοί διέφυγαν με αυτοκίνητο, πιθανότατα κλεμμένο, που οδηγούσε συνεργός τους, και το οποίο βρέθηκε σε κοντινή απόσταση. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.