6 Δεκέμβριος 2019, 09:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2019, 09:33

Το φιάσκο της επίσκεψης Διαματάρη στην Αυστραλία

  • Το φιάσκο της επίσκεψης Διαματάρη στην Αυστραλία
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Κυριολεκτικά εν πτήσει παραιτήθηκε χθες ο Αντώνης Διαματάρης, υπό το βάρος των δημοσιευμάτων τόσο για το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό από το Columbia, όσο και για τη συμμετοχή του σε κατασκευαστική εταιρεία. Το δεύτερο (γιατί για το πρώτο καλύφθηκε πλήρως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) φέρεται να στρίμωξε το Μαξίμου που ζήτησε διευκρινίσεις για το αν υπάρχει ή όχι ασυμβίβαστο και αν είναι διευθυντικό στέλεχος.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι γιατί η απόφαση για τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον απόδημο ελληνισμό, δεν ελήφθη πριν από την αναχώρηση για την πολυδιαφημισμένη επίσκεψή του στην Αυστραλία, η οποία εξελίχθηκε σε φιάσκο. Πληροφορίες του Νέου Κόσμου αναφέρουν ότι ο Αντώνης Διαματάρης ενημερώθηκε για τις εξελίξεις μόλις έφτασε στο Σίδνεϊ, καθώς όλα έγιναν στο σκέλος της πτήσης από την Ντόχα.

Ο τέως, πλέον, υφυπουργός παρέμεινε ιδιωτικά στο Σίδνεϊ την Πέμπτη και θα αναχωρήσει για την Αθήνα την Παρασκευή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επέλεξε να πάει στο ναό του Αγίου Νικολάου σε προάστιο της πόλης, όπου στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος. Σύμφωνα με την SBS, δεν μίλησε στους ομογενείς, όπως ήταν προγραμματισμένο, «και ήταν συνεσταλμένος και ολιγόλογος».

Η επίσκεψη του Αντώνη Διαματάρη αναμενόταν να διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου και περιλάμβανε συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη.