6 Δεκέμβριος 2019, 01:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2019, 01:24

Κι άλλος Αμερικανός γερουσιαστής φοβάται την Τουρκία – Μπλόκαρε το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

  • Κι άλλος Αμερικανός γερουσιαστής φοβάται την Τουρκία – Μπλόκαρε το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
    Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Κέβιν Κρέιμερ (φωτ.: grandforksherald.com)

Με το επιχείρημα ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσει ένα νομοσχέδιο που θα εξοργίσει την Τουρκία» αιτιολόγησε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Κέβιν Κρέιμερ την απόφασή του να μπλοκάρει το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής απέτρεψε σήμερα τη Γερουσία να ψηφίσει την επικύρωση του ψηφίσματος που είχε υιοθετήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων, στα τέλη Οκτωβρίου με 405 ψήφους υπέρ και 11 κατά.

Το θέμα επιχείρησαν να θέσουν επί τάπητος εκ νέου ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και ο Ρεπουμπλικανός Τεντ Κρουζ, πιέζοντας για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στην Άνω Βουλή.

Ο Κρέιμερ το εμπόδισε, υποστηρίζοντας ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένα μέλος της Γερουσίας που να μην έχει σοβαρές ανησυχίες για τη συμπεριφορά της Τουρκίας», τόνισε ο Κρέιμερ, προσθέτοντας πως: «Την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να το περάσουμε».

Ο Μενέντεζ διαφώνησε, τονίζοντας πως ο Ερντογάν επισκέφτηκε πρόσφατα την Ουάσινγκτον και τίποτα δεν άλλαξε. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής υποσχέθηκε να θέτει στο Σώμα το θέμα μια φορά την εβδομάδα. «Δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να κάνουμε αυτό που είναι ηθικό και κυρίως δίκαιο», συμπλήρωσε ο Μενέντεζ.

Το ψήφισμα δεν έχει κατατεθεί στη Γερουσία προς ψήφιση, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία καθώς το έχουν ήδη μπλοκάρει ακόμα δύο γερουσιαστές.