5 Δεκέμβριος 2019, 22:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2019, 22:24

Από διφθερίτιδα πέθανε ο 8χρονος στο Παίδων «Π.&Α. Κυριακού»

  • Από διφθερίτιδα πέθανε ο 8χρονος στο Παίδων «Π.&Α. Κυριακού»
    Το στέλεχος της διφθερίτιδας από το οποίο πέθανε το 8χρονο αγοράκι (φωτ.: Centers for Disease Control and Prevention's Public Health Image Library)

Θετικός σε τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας βρέθηκε ο 8χρονος που είχε χάσει τη μάχη με το θάνατο, στις 26 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο Παίδων «Π.& Α. Κυριακού».

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου που εξέτασαν δείγμα αίματος από το άτυχο αγοράκι.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ ) σύμφωνα με ανακοίνωση του «ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις. Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας».

Ο ΕΟΔΥ με αφορμή αυτό το σποραδικό, όπως αναφέρει περιστατικό, τονίζει για μια ακόμη φορά τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.