5 Δεκέμβριος 2019, 13:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2019, 13:58

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης

  • Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Δεκτή από τον πρωθυπουργό έγινε η παραίτηση που υπέβαλε σήμερα ο Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη δίνη αρνητικής δημοσιότητας σχετικά με τους τίτλους σπουδών του. Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων ξεκίνησε από ομογενειακά ΜΜΕ που επικοινώνησαν με το Columbia το οποίο διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε ο Έλληνας υφυπουργός πήρε το MBA –όπως αναφερόταν στο βιογραφικό του και όπως είχε δηλώσει–, και μόνο γράφτηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, υπήρξαν δημοσιεύματα που αμφισβήτησαν ακόμα και το ότι ο Αντώνης Διαματάρης έχει πτυχίο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε καλύψει τον υφυπουργό (που είχε αποφύγει να τοποθετηθεί δημόσια), λέγοντας ότι οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν τη φοίτηση σε ένα από τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια.

Ωστόσο, υπήρξαν και νέες αποκαλύψεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα ότι είναι διευθυντικό στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρεία.

Στην ανακοίνωση παραίτησης ο τέως υφυπουργός, που βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι οκτώ ημερών στην Αυστραλία, αναφέρει: «Ασχολούμαι με τα θέματα της ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του απόδημου ελληνισμού.

»Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για τον απόδημο ελληνισμό».