7 Δεκέμβριος 2019, 21:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2019, 21:40

«Το κόκκινο ποτάμι»: Ο κλοιός στενεύει για τους Έλληνες στον Πόντο

  • (Βίντεο: OPEN)

Καταιγιστικές εξελίξεις περιμένουν τους τηλεθεατές της δραματικής σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης.

Ο Μίλτος πολεμά υπέρ της Ελλάδας, τη στιγμή που στενεύει ασφυκτικά ο κλοιός για τους Έλληνες στον Πόντο.

Τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο της Κυριακής 8/12
Ενώ ο Μίλτος πολεμά υπέρ της Ελλάδας, η Ιφιγένεια συνεχίζει τη δράση της από το εξωτερικό υπέρ του Ελληνικού Στρατού. Οι απειλές πλέον των Τούρκων εναντίον των οικογενειών τους στον Πόντο γίνονται πράξεις.

Ο Νικολαΐδης προσάγεται και ανακρίνεται από τον παλιό φίλο και γείτονά του Καρτάλ, που πλέον εκτελεί χρέη υπουργού της κυβέρνησης των Νεότουρκων. Η Σοφία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ζητήσει το λόγο από τον Καρτάλ, έρχεται αντιμέτωπη με την απάνθρωπη σκληρότητά του.

Στην είδηση ότι Μίλτος και Ιφιγένεια συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο υπέρ της Ελλάδας, ο Καρτάλ σοκάρεται και επιτίθεται στον Νικολαΐδη. Στην Αμισό, ο Οσμάν εντείνει τις απειλές του στην οικογένεια Παυλίδη, προπηλακίζοντας και χτυπώντας τον Θέμη και τον Γιώργο.

Στο Παρίσι, η Ιφιγένεια περιμένει απεγνωσμένα νέα από τον Μίλτο. Ο άνθρωπος που της παραδίδει με ασφάλεια τα γράμματα δεν είναι άλλος από τον Γάλλο λοχαγό, ο οποίος συνεχίζει να την πολιορκεί ερωτικά.

Στο πεδίο της μάχης, ο Μίλτος χάνει τον φίλο και συνοδοιπόρο του Λευτέρη, αλλά το παιχνίδι της μοίρας δεν σταματά εκεί. Η ζωή και ο πόλεμος θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον αδελφικό του φίλο Κερέμ – μια αναμέτρηση στην οποία θα δοκιμαστεί η θρησκεία, η πατρίδα και η φιλία.