5 Δεκέμβριος 2019, 16:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2019, 16:22

Παρατεταμένο χειροκρότημα στην παράσταση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Κατερίνη

  • Παρατεταμένο χειροκρότημα στην παράσταση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Κατερίνη
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Στο κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη και με ένα κοινό ενθουσιώδες που καταχειροκρότησε τα μέλη του θεατρικού τμήματος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, ανέβηκε την περασμένη Κυριακή, η παράσταση Για έναν ψηλόν ραχίν, για έναν αροθυμίαν, που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Άνθρωποι κάθε ηλικίας με δάκρυα στα μάτια παρακολούθησαν το δράμα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παπουτσίδης αφού καλωσόρισε το κοινό, εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελείται στο θεατρικό τμήμα του. Τα μέλη του έχοντας ως γνώμονα την ειλικρινή αγάπη τους για το ποντιακό θέατρο, για την ιστορία και τον πολιτισμό των προγόνων μας, είπε, δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους. «Η παράσταση αυτή είναι ένας φόρος τιμής στη μνήμη 353.000 θυμάτων που ζητούν δικαίωση», πρόσθεσε. Χαιρετισμό, εκ μέρους του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης, σπεύδοντας να επισημάνει το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ένωση Ποντίων Πιερίας.


(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Οι ηθοποιοί, μέσα από αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από διωγμούς και τάγματα εργασίας, ως εκτελέσεις και τον ξεριζωμό, υποφέροντας τα πάνδεινα, μετέφεραν τους θεατές στα γεγονότα που σημάδεψαν την τύχη του ποντιακού λαού στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι καθηλωτικές ερμηνείες, υπό την μουσική συνοδεία του Βασίλη Μαυρομουστακίδη στη λύρα και του Γιώργου Μιχαηλίδη στο νταούλι, κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, που για ακόμη μία φορά αγκάλιασε τις δράσεις της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.


(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Φάνης Τερζόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ του Δήμου Παναγιώτης Ιορδανίδης, πρόεδροι και μέλη των ποντιακών και άλλων πολιτιστικών συλλόγων του νομού Πιερίας.

Εκδηλωσεις