4 Δεκέμβριος 2019, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2019, 14:45

Τρωκτικά δάγκωσαν μωρό 3,5 μηνών στο Διδυμότειχο!

  • Πανδημία κορονοϊού: Στους 102 οι νεκροί στην Ελλάδα
    (Φωτ. αρχείου: ert.gr)

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), κοριτσάκι 3,5 μηνών που το είχαν δαγκώσει τρωκτικά, έφερε εκδορές στα κάτω άκρα και παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης! Το βρέφος είναι Ρομά και ζει με τους γονείς του, τον 22χρονο πατέρα του και την 16χρονη μητέρα του, σε λαξευτή σπηλιά στο λόφο του Κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο.

Οι γονείς έχουν ήδη συλληφθεί με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το μωρό, σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΓΝΑ Δημήτρη Αδαμίδη, παρουσιάζει εικόνα ακραίας παραμέλησης. Οι γιατροί αφαίρεσαν το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών. Το άτυχο κοριτσάκι φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα ενώ παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης.

«Το βρέφος εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Οι πρώτες εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης, αλλά από το είδος των τραυμάτων που φέρει το βρέφος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό, και αν αυτό ισχύει ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις. Το σημαντικό είναι ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου ζωής. Αρχικά θα πάει στο χειρουργείο για την περιποίηση των τραυμάτων και θα ακολουθήσει μία πορεία σταδιακής αποκατάστασης», εξήγησε ο Δημήτρης Αδαμίδης. «Πρόκειται για παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους. «Αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ' επανάληψη», εκτίμησε ο διοικητής του ΠΓΝΑ.

Ο Δημήτρης Αδαμίδης αναφέρθηκε και στο θέμα που θα προκύψει από την ανάγκη νοσηλείας του βρέφους σε μονάδα εντατικής φροντίδας, 24ωρης παρακολούθησης, καθώς εάν η νοσηλεία διαρκέσει για χρονικό διάστημα πέραν της μίας εβδομάδας, είτε γιατί η κατάσταση υγείας το επιβάλλει, είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των τριών βαρδιών. «Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε μονάδα εντατικής φροντίδας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Λ. Παπαδημητρίου.