5 Δεκέμβριος 2019, 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2019, 08:32

Πυρετώδεις προετοιμασίες για ποντιακό γλέντι-φωτιά στο ΑΠΘ

  • Πυρετώδεις προετοιμασίες για ποντιακό γλέντι-φωτιά στο ΑΠΘ
    Στιγμιότυπο από παλαιότερο χορό του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΣΠΦΣΘ)

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον ετήσιο χειμερινό χορό του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, όλα τα μέλη του σωματείου συμμετέχουν στις εντατικές προετοιμασίες. Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου οι πόρτες της κάτω Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ ανοίγουν στις 21:30 προκειμένου να υποδεχτούν χιλιάδες νέους και νέες, λάτρεις της ποντιακής παράδοσης.

Όλοι μαζί θα καταχειροκροτήσουν την Άννα Θεοφυλάκτου που θα τιμηθεί για την προσφορά της στον ποντιακό ελληνισμό.

«Θα είναι ένα δυνατό ποντιακό γλέντι που για μια ακόμη φορά θα αφήσει εποχή», δήλωσε στο pontos-news.gr ο Δημήτρης Μπαχ που συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή του Συλλόγου.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μπαχ
Αν και απόφοιτος δραματικής σχολής, από μικρή ηλικία τον κέρδισε το νταούλι. Μεγαλωμένος σε ποντιακή οικογένεια, τα ακούσματά του είναι καθαρά από την αλησμόνητη πατρίδα. Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συνεργασίες με όλους σχεδόν τους καλλιτέχνες που υπηρετούν την ποντιακή παραδοσιακή μουσική και έχει συμμετάσχει σε ποντιακά γλέντια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δεν εφησυχάζει ποτέ, γι’ αυτό στον ελεύθερό του χρόνο παρακολουθεί μαθήματα ποντιακής διαλέκτου και σεμινάρια που αφορούν το αγαπημένο του μουσικό όργανο.


Δημήτρης Μπαχ

«Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που νέοι άνθρωποι ασχολούνται με την ποντιακή μουσική και την παράδοση της αλησμόνητης πατρίδας. Οι χοροί των φοιτητών έχουν γίνει πλέον θεσμός, και χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχω και εγώ. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους φοιτητές Θεσσαλονίκης για την προτίμησή τους και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Δεν θα τους απογοητεύσω!», καταλήγει ο καλλιτέχνης που θα παίξει νταούλι την ημέρα του χορού.

Στην πολυαναμενόμενη εκδήλωση συμμετέχουν επίσης οι: Μιχάλης Καλιοντζίδης και Σεραφείμ Μαρμαρίδης (λύρα, τραγούδι), Βασίλης Τοπαλίδης και Στάθης Τσαϊρίδης (τραγούδι), Θανάσης Στυλίδης (λύρα), Χρήστος Αραματανίδης (αγγείον, γαβάλ'), Γιώργος Ιακωβίδης (κλαρίνο) και Κλεάνθης Σιαμλίδης (νταούλι).

Ελένη Κάλλη

  • Τιμή εισόδου: 5€.
  • Τηλέφωνα κρατήσεων: 6955 766056 (Άννα), 6908711428 (Ανθούλα), 2310 213159 (σταθερό Συλλόγου).
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις