4 Δεκέμβριος 2019, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2019, 11:15

Αλεξανδρούπολη: Κλειστά τα σχολεία στον ορεινό όγκο Σουφλίου

  • Αλεξανδρούπολη: Κλειστά τα σχολεία στον ορεινό όγκο Σουφλίου
    (Φωτ.: pixabay.com / skeeze)

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία στους οικισμούς του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Με απόφαση της δημοτικής Αρχής κλειστά ήταν τα σχολεία στο Σιδηροχώρι, τον Πετρόλοφο, το Μεγάλο Δέρειο, τη Ρούσσα, το Γονικό, τη Σιδηρώ και την Αγριάνη.

Η συνεχιζόμενη έως και αυτή τη στιγμή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες (-3 βαθμούς Κελσίου), δημιούργησαν παγετό και ολισθηρότητα στο οδόστρωμα.

Έτσι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκος, αποφασίστηκε πως τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν καθιστούν ασφαλή τη μετακίνηση των μαθητών. Σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, ενώ συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις. Η ετοιμότητα του δήμου για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ήδη εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες του δήμου Σουφλίου και της Περιφέρειας εργάζονται από την πρώτη στιγμή και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λ.Π.