3 Δεκέμβριος 2019, 18:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2019, 17:34

Υπόθεση Ριχάρδου: Διατάχθηκε περαιτέρω ανάκριση για λαθρεμπορία

  • Υπόθεση Ριχάρδου: Διατάχθηκε περαιτέρω ανάκριση για λαθρεμπορία
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πριν από περίπου έναν μήνα ο αρμόδιος εισαγγελέας πρότεινε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία.

Τώρα, ωστόσο, σύμφωνα με το protothema.gr, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ζήτησε την περαιτέρω ανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αν και ο εισαγγελέας είχε διατάξει την απαλλαγή από τις κατηγορίες, τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμά του αποφασίζει πως ο φάκελος δεν πρέπει να κλείσει. Μάλιστα, ζητά η υπόθεση να ερευνηθεί σε βάθος και διατάσσει περαιτέρω κύρια ανάκριση σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της λαθρεμπορίας.

Να σημειωθεί ότι ο γνωστός επιχειρηματίας και άλλοι επτά συγκατηγορούμενοί του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν παραμείνει κρατούμενοι για περίπου 15 ημέρες.