3 Δεκέμβριος 2019, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2019, 17:06

Τρεις ανήλικες και μία 18χρονη έκλεβαν πορτοφόλια στο κέντρο της Αθήνας

  • Κορονοϊός SARS-CoV-2: Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από την Τετάρτη
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τέσσερα κορίτσια 14, 15, 17 και 18 ετών από την Βουλγαρία είχαν κάνει συστηματική απασχόληση την κλοπή πορτοφολιών και τσαντών από τουρίστες και Έλληνες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας.

Η δράση τους, όμως, έλαβε τέλος χθες το μεσημέρι στην Ερμού, καθώς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ την ώρα που απασχολούσαν τουρίστα με την πρόφαση αναζήτησης πληροφοριών σε χάρτη που του έδειχναν. Ταυτόχρονα επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό τσάντας πλάτης που έφερε.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τρεις χάρτες της πόλης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις νεαρές εδώ και τρεις μήνες τουλάχιστον δρούσαν σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν από πεζούς τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών, κυρίως στις οδούς Ερμού, Μητροπόλεως, Αθηνάς και Αιόλου, στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και στου Ψυρρή. Οι συλληφθείσες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.