3 Δεκέμβριος 2019, 09:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2019, 10:31

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο

  • Νέες προκλήσεις Ερντογάν, με διπλωματία απαντά η Ελλάδα – Οι κινήσεις σε προσκήνιο και παρασκήνιο
    Εικόνα από προηγούμενη συνάντηση των δύο ηγετών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Πρόσωπο με πρόσωπο θα βρεθεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο.

Η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα της Άγκυρας, στις 14:30 ώρα Λονδίνου.

Σε αυτήν θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σήμερα το πρωί, σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Θα του πω τις θέσεις μας. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά και εμείς θα κάνουμε τα βήματα που θέλουμε. Η συμφωνία ισχύει, κάνουμε ό,τι χρειάζεται κάθε στιγμή. Απειλούν τη Λιβύη ότι θα διώξουν τον πρέσβη της, αλλά μπορεί η Λιβύη να τον αποσύρει νωρίτερα, πριν το κάνουν οι Έλληνες. Οι προσπάθειες της Ελλάδας, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου δεν μας επηρεάζουν». «Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να θέσει το θέμα της ανατολικής Μεσογείου σε εμάς. Αυτή η συμφωνία με τη Λιβύη είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως και της Λιβύης, και δεν το συζητάμε με κανέναν. Και αυτό θα το πω και στον Γάλλο πρόεδρο», πρόσθεσε ο Ερντογάν.