2 Δεκέμβριος 2019, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2019, 23:17

Τραγωδία με το 2,5 ετών παιδί στο Ίλιον: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε καταγγελία για παραμέληση

  • Γρίπη: 77 οι νεκροί στην Ελλάδα
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Νέα διάσταση λαμβάνει η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Ίλιον με το θάνατο ενός παιδιού μόλις δυόμισι ετών. Σε σημερινή ανακοίνωσή του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει γνωστό ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας. Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα. «Εμείς ενημερωνόμαστε όταν πρέπει να αναλάβουμε κάποιο παιδί ή δυστυχώς όταν ένα παιδί πεθαίνει», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι έχει σημασία πως τουλάχιστον κάποιοι μιλούν από όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι εισαγγελικές Αρχές και οι κοινωνικές υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση. Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας, οι πολίτες μπορούν να καλούν στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056». Αντίστοιχα, για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες υπάρχει η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του μικρού παιδιού αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ έρευνα διεξάγει το ΑΤ Περιστερίου.