2 Δεκέμβριος 2019, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2019, 14:28

Ποιος Τούρκος δήλωσε πως οι S-400 της Τουρκίας θα ενισχύσουν το NATO

  • Ποιος Τούρκος δήλωσε πως οι S-400 της Τουρκίας θα ενισχύσουν το NATO
    (Φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)

Μόνο απειλή δεν είναι για το NATO το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία, σύμφωνα με μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής της τουρκικής προεδρίας.

Ο Ισμαήλ Σάφι υποστήριξε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη αγορά θα ενισχύσεις τις αμυντικές δυνατότητες του NATO.

«Η Τουρκία πρέπει να παραλάβει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, αυτό δεν περιορίζει τις ικανότητές της, αντίθετα ενισχύει περαιτέρω τις αμυντικές ικανότητες του NATO. Όμως δεν το κάνουμε για το NATO, το κάνουμε για να ενισχύσουμε τη δική μας αεροπορική άμυνα», εξήγησε ο Σάφι μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.


Ο Ισμαήλ Σάφι (φωτ.: siyasetakademisi.org)

Εξάλλου ο ίδιος επεσήμανε ότι η αγορά νέων συστοιχιών S-400 από τη Ρωσία αποτελεί απλώς ένα «τεχνικό θέμα» και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση. «Η ημερομηνία της αγοράς της δεύτερης συστοιχίας των S-400 είναι απλώς ένα τεχνικό θέμα. Πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα», τόνισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέβ είχε επισημάνει ότι το συμβόλαιο για την παράδοση νέων συστοιχιών S-400 στην Τουρκία ενδέχεται να υπογραφεί το 2020.