2 Δεκέμβριος 2019, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2019, 12:04

Γερμανία: Λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού στις ένοπλες δυνάμεις

  • Γερμανία: Λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού στις ένοπλες δυνάμεις
    Η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ (φωτ. EPA / Armando Babani)

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ δεσμεύθηκε χθες ότι θα ληφθούν αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, καθώς η Bundeswehr αναμένεται να θέσει σε διαθεσιμότητα στέλεχος επίλεκτης μονάδας το οποίο βαρύνουν υποψίες πως ανήκει στην Ακροδεξιά.

«Αντλήσαμε τα πρώτα συμπεράσματα από αυτή την υπόθεση και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με την ίδια αυστηρότητα και να επιβάλλουμε τα ίδια μέτρα σε όλες τις περιπτώσεις», τόνισε η Κραμπ-Κάρενμπαουερ κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Κόσοβο.

Η εφημερίδα Bild am Sonntag αποκάλυψε χθες ότι ο στρατός άρχισε να διενεργεί έρευνα σε βάρος στελεχών που κατηγορούνται ότι χαιρέτισαν ναζιστικά στη διάρκεια ιδιωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε μέλος της KSK (Kommando Spezialkräfte), μονάδας των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα αυτή την εβδομάδα.

Η KSK, η οποία διαθέτει λίγο περισσότερα από χίλια μέλη, θεωρείται η αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων και είναι η αντιτρομοκρατική μονάδα του γερμανικού στρατού ξηράς. Ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι στις τάξεις της έχουν ενταχθεί οπαδοί της Άκρας Δεξιάς. Κατά τον Κρίστοφ Γκραμ, αξιωματικό της γερμανικής αντικατασκοπείας (MAD), υπάρχουν περίπου είκοσι περιπτώσεις στελεχών της KSK για τα οποία υπάρχουν υποψίες.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.