1 Δεκέμβριος 2019, 19:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2019, 18:53

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Να μας πει τη στρατηγική απέναντι στην Τουρκία

  • Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Να ενημερωθούν οι πολιτικές δυνάμεις για τη στρατηγική και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για στοχευμένη πολιτική, που δεν είναι άλλη από το να δίνει «στους πολλούς λίγα και στους λίγους να δίνουν πολλά», ενώ πρόσθεσε και ότι εκπροσωπεί μια οικονομική ολιγαρχία.

Διερωτήθηκε δε τι είναι λαϊκισμός με αφορμή σχετικές αναφορές στο συνέδριο της ΝΔ, ενώ σχολίασε αν η κυβέρνηση έχει ως άξονα τη δική της στάση στο Μακεδονικό. «Να παλεύεις για να υπερασπιστείς το δίκιο του λαού σου και όταν συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε καταστάσεις που δεν είχαμε υπολογίσει να κάνεις και συμβιβασμούς ακριβώς για να μην πλήξεις το δίκιο αυτών που υπερασπίζεσαι; Ή να παίρνεις θέση που ξέρεις ότι ζημιώνει την πατρίδα σου και διχάζει και γεμίζει δηλητήριο τον ελληνικό λαό με μοναδικό στόχο να κερδίσεις λίγες ψήφους και μια εκλογική αναμέτρηση;», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά και στις νέες επικρίσεις του πρώην πρωθυπουργού για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για το «αν μπορεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του να εγγυηθεί αυτή τη Συμφωνία».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.