1 Δεκέμβριος 2019, 14:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2019, 16:20

Κοινωνικό μέρισμα για 200.000 νοικοκυριά ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

  • Κοινωνικό μέρισμα για 200.000 νοικοκυριά ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Σαφές μήνυμα πως η Αθήνα δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία τουρκική προκλητικότητα έστειλε από το βήμα του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων» είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τη στήριξη του ΕΛΚ όπως εκφράστηκε και από τις τοποθετήσεις των στελεχών του στο συνέδριο.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε μάλιστα πως ανάλογη στάση θα ζητήσει και από το ΝΑΤΟ στην μεθαυριανή σύνοδο, στο Λονδίνο.

«Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί, κατάφωρα, την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα με κατεύθυνση προς εκείνους τους πολίτες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, νοιάζεται ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ. «Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία» σημείωσε χαρακτηριστικά.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το κέντρο της Αθήνας χθες ήταν κλειστό, καθώς υπήρξε νέα διαδήλωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθεται στην Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων. Επίσης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου τονίζοντας πως επί δύο παραγωγικές ημέρες, οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ υπηρέτησαν απόλυτα το στόχο του: έθεσαν στο κέντρο του προβληματισμού τα μεγάλα ζητήματα της εποχής.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ