1 Δεκέμβριος 2019, 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2019, 11:41

Τσαβούσογλου: Ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που λέω ακόμη «Μακεδονία»

  • Τσαβούσογλου: Ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που λέω ακόμη «Μακεδονία»
    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» αναφερόμενος στα Σκόπια, ενώ κατηγορεί ξανά την Ευρώπη, αυτήν τη φορά γιατί δεν τήρησε την υπόσχεσή της απέναντι σε μία υποψήφια χώρα, παρόλο που εκείνη άλλαξε μέχρι και το όνομά της.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του «Σίγμα» Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, παρεμβαίνοντας ακόμη και στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ, ζήτησε και τα… ρέστα από τις Βρυξέλλες επειδή αρνήθηκαν στα Σκόπια την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. «Κύριε πρέσβη της "Μακεδονίας", ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω "Μακεδονία". Γιατί; Διότι αλλάξατε το όνομά σας. Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην ΕΕ. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η ΕΕ δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε σε ομιλία του σε διεθνές τουρνουά γκολφ διπλωματών και επιχειρηματιών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε στο τέλος τον πρέσβη των Σκοπίων στην Άγκυρα Ζβόνκο Μουτζούνσκι για τη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.