29 Νοέμβριος 2019, 23:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοέμβριος 2019, 23:46

Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού

  • Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Συμπλοκή μεταξύ Αλγερινών και Μαροκινών κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού σημειώθηκε αργά το απόγευμα με συνέπεια να τραυματιστούν συνολικά τέσσερα άτομα: ένας από το Μαρόκο, δύο από Αλγερία και ένας από την Βουλγαρία. Οι δύο φέρουν σοβαρά τραύματα και βρίσκονται στο νοσοκομείο της Λαμίας, ενώ οι άλλοι δύο, μετά την μεταφορά τους στο Κέντρο Υγείας Δομοκού όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψαν και πάλι στο χώρο των φυλακών.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κρατούμενοι βρίσκονταν στο προαύλιο της Α1 πτέρυγας, όπου υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ τους, η οποία πήρε γενικότερες διαστάσεις και απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ένας κρατούμενος φέρεται να έβγαλε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και να στράφηκε εναντίον των συγκρατούμενών του με συνέπεια τον τραυματισμό τους.

Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για να ελέγξουν συνολικά την κατάσταση, ενώ με παρέμβαση του εισαγγελέα συντάσσεται δικογραφία για το συγκεκριμένο επεισόδιο. Επίσης, έγινε και έλεγχος στον προαύλιο χώρο των φυλακών, όπου βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια μαχαίρια και μία μεταλλική γροθιά.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.