30 Νοέμβριος 2019, 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2019, 11:22

Παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS: Εκδηλώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

  • Παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS: Εκδηλώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Εκδήλωση στην Καμάρα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS (φωτ.: ΑΠΕ / MEGAPRESS / Τάσος Μαρκου)

Δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιέστερων και ασφαλέστερων στάσεων ζωής θα πραγματοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, αύριο Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Στην Αθήνα, στο Γκάζι- Μετρό Κεραμεικός, την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 22:00, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μέσω της Κινητής Μονάδας θα μοιράζει ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά.

Η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της ΜΚΟ HelMSIC. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ελέγχου για τον HIV, με γρήγορη εξέταση (rapid test), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής για τον ιό. Εξάλλου, από χθες (29/11) έως και την Κυριακή (1/12) ομάδες εργασίας θα επισκέπτονται bar και café του κέντρου της Αθήνας από τις 20:00 έως τις 03:00 για ενημέρωση και διανομή σχετικού υλικού.

Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη
Ο Περιφερειακός Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας Βορείου Ελλάδος για 19η συνεχόμενη χρονιά έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης.

Στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, από τις 12:00 έως τις 19:00 θα πραγματοποιείται ενημέρωση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της, σε θέματα που αφορούν στον HIV/AIDS και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό του ΕΟΔΥ και των συμμετεχόντων φορέων.

Παράλληλα μουσικοί και χορευτικοί συντελεστές, όπως της χορευτικής ομάδας SALSA του ΑΠΘ στις 14:30 και στις 18:00, και της ομάδας κρουστών Paranauê, θα στείλουν το μήνυμα της ημέρας μέσα από τις δικές τους παραστάσεις.

Η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», του «ThessCheckpoint», του «Κέντρου Ζωής», της HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee) και του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΔΙΠΑΕ.