29 Νοέμβριος 2019, 18:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοέμβριος 2019, 19:06

Γέφυρα του Λονδίνου: Αστυνομικά πυρά μετά από επίθεση με μαχαίρι (βίντεο)

  • Γέφυρα του Λονδίνου: Αστυνομικά πυρά μετά από επίθεση με μαχαίρι (βίντεο)
    Αστυνομικοί που έχουν σπεύσει στο περιστατικό, στη Γέφυρα του Λονδίνου (φωτ.: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Η βρετανική αστυνομία δήλωσε ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα στη Γέφυρα του Λονδίνου, το οποίο αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατικό για προληπτικούς λόγους. Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Γέφυρα του Λονδίνου έφερε επάνω του έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νιλ Μπάσου.

«Σε αυτό το στάδιο, οι περιστάσεις που συνδέονται με το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου παραμένουν ασαφείς», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter. «Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το επεισόδιο αυτό σαν να έχει σχέση με την τρομοκρατία. Ένας άνδρας πυροβολήθηκε από την αστυνομία».

Το δίκτυο Sky News μετέδωσε πως άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Το Sky, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος, που δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, σκοτώθηκε κατά το επεισόδιο. 

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ενημερώνεται διαρκώς για το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου.«Ενημερώνομαι για το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση αντιμετώπισή τους», είπε ο Μπ. Τζόνσον.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP.