1 Δεκέμβριος 2019, 10:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2019, 09:40

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά με τον Νίκο Πετρίδη στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

  • Μια ενδιαφέρουσα βραδιά με τον Νίκο Πετρίδη στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
    Ο Νίκος Πετρίδης (φωτ.: Έρση Βατού)

Μια διαφορετική βραδιά διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού (ΕΠΝΚ) την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου. Ο ιστορικός και ερευνητής Νίκος Πετρίδης, με οδηγό την πολύχρονη επιτόπια έρευνά του, ταξίδεψε τα μέλη και τους φίλους που παρευρέθηκαν στην αίθουσα «Γεώργιος Σακκάς» της Ένωσης σε χωριά, πόλεις, εκκλησίες, παρχάρια, βουνά της πατρίδας της καρδιάς μας, εκεί όπου βρίσκονται οι πρώτοι κρίκοι της αλυσίδας του DNA που κουβαλάμε μέσα μας!

Αμέσως μετά την εισαγωγή του Ν. Πετρίδη ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες για την ιστορία των προγόνων μας, τον τρόπο ζωής τους, τοπικά ήθη κι έθιμα, ιστορικά στοιχεία κ.ά. 

Τεράστιο και αχανές το πεδίο, πολύ λίγος ο χρόνος ενός απογεύματος για να καλυφθεί! Όπως όμως αναφέρθηκε, θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις από το Λαογραφικό και Μορφωτικό Τμήμα της ΕΠΝΚ, με σκοπό να φωτιστεί η ιστορική περίοδος προτού οι Έλληνες του Πόντου αναγκαστούν, βίαια κι οδυνηρά, να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και ν’ αφήσουν τις προαιώνιες πατρογονικές τους εστίες, αλλά και ό,τι ακολούθησε!


(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μαρία Εμμανουηλίδου

Εκδηλωσεις