29 Νοέμβριος 2019, 16:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2020, 13:10

Από το 2014 η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας αναδεικνύει τον ποντιακό ελληνισμό με κάθε τρόπο

  • Οι δράσεις της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά» εν μέσω της πανδημίας
    Από την παρέλαση της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας την 28η Οκτωβρίου

Με παρουσία μόλις πέντε χρόνων στα ποντιακά δρώμενα, η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά» μετρά δεκάδες συμμετοχές σε εκδηλώσεις και δράσεις με σκοπό να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό ο ποντιακός πολιτισμός. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Παναγιώτη Λιαδάκη, το σωματείο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε συζητήσεις για τη διεξαγωγή τουλάχιστον τεσσάρων εκδηλώσεων –εντός και εκτός του νησιού– με αναφορές στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα η Ένωση μετρά τουλάχιστον 200 ενεργά μέλη, και 50 στις χορευτικές του ομάδες.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συμμετάσχει σε παρελάσεις, φεστιβάλ της ΠΟΕ, εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας για τη Γενοκτονία και σε διάφορες άλλες δράσεις, με σκοπό την ανάδειξη της ποντιακής μας κουλτούρας και κληρονομιάς σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε στο pontos-news.gr ο Π. Λιαδάκης.

«Το όνειρο έγινε πράξη και η πράξη όραμα για όλους αυτούς, μικρούς και μεγάλους, αλλά κυρίως τους νέους του συλλόγου μας, αυτά τα παιδιά που θα αποτελέσουν το αύριο, και πατώντας γερά στα θεμέλια που δημιουργήσαμε ως ιδρυτές να συνεχίσουν να αποτελούν αυτοί τον ακρογωνιαίο λίθο του συλλόγου και με τη σειρά τους να είναι αυτοί οι συνεχιστές του οράματός μας» καταλήγει ο πρόεδρος.

Ελένη Κάλλη