9 Απρίλιος 2014, 09:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:22

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

O Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» συμμετείχε στην «Ημέρα Μνήμης» της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού που διοργάνωσε η Θρακική Εστία Νομού Σερρών.

Η 6η Απριλίου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού ενώ φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το «Μαύρο Πάσχα» του 1914. Έχουμε χρέος να τιμήσουμε τους νεκρούς μας. Η Θρακική Εστία Ν. Σερρών τέλεσε μνημόσυνο στον Ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την παρουσία εκπροσώπων από τους θρακιώτικους συλλόγους του Νομού αλλά και από τα άλλα προσφυγικά σωματεία της πόλης μας. Έγινε δε και μια σύντομη αναφορά για την ημέρα αυτή από την Δημοσιογράφο και μέλος της ΘΕΝΣ κα Παπαπαναγιώτου Μελή Αικατερίνη.

Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Πλατεία Ελευθερίας όπου τα προσφυγικά σωματεία της πόλης μας τοποθέτησαν δύο μνημειακές πλάκες εκατέρωθεν του μνημείου που θα αναφέρονται στην Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής (Θράκες, Πόντιοι, Μικρασιάτες).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Σύλλογος Μικρασιατών «Άγιος Πολύκαρπος,ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Σερρών, η Εύξεινος Λέσχη, ο Σύλλογος Γυναικών Δραβήσκου, ο Σύλλογος Κάτω Καμήλας, Γαζώρου, Αδελφικού, Άνω Μητρουσίου και Νέου Σκοπού.