29 Νοέμβριος 2019, 10:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοέμβριος 2019, 09:11

Μακαρονοσαλάτα, σαν... ρώσικη

  • Μακαρονοσαλάτα, σαν... ρώσικη
    (Φωτ.: Βασίλης Καλλίδης, «Λαχταριστές μακαρονάδες»)

Μια συνταγή-πασπαρτού. Μπορείτε να ψιλοκόψετε ό,τι τυρί, αλλαντικό ή τουρσί θέλετε, και να βάλετε τη δική σας σφραγίδα!

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. πένες
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 250 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 κούπα κασέρι
  • 4 κ.σ. κάπαρη
  • 4 κ.σ. ροδέλες ελιάς
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • ½ κούπα μαϊντανό
  • 6 αυγά βρασμένα
  • 2 παντζάρια βρασμένα
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πένες με τα παντζάρια τριμμένα στον τρίφτη, τη γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια, το κασέρι ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τις ελιές, και την πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους.
  3. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Στρώνουμε μια πιατέλα με δροσερά φύλλα μαρουλιού (ή σγουρή σαλάτα) και σερβίρουμε πάνω τους τη μακαρονοσαλάτα. Διακοσμούμε με τα βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα.
  • Πηγή: Βασίλης Καλλίδης, Λαχταριστές μακαρονάδες.