24 Νοέμβριος 2019, 20:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2019, 20:08

Βορίδης: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών

  • Βορίδης: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης έκανε σαφές ότι δεν θα υπάρξει διπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε χθες με παραγωγούς, συνεταιριστές και τοπικούς φορείς, στον νομό Λακωνίας.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός έκανε λόγο για ευνοϊκό τοπίο που δημιουργείται στο συνεταιριστικό περιβάλλον με το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση. Σε συναντήσεις που είχε με ελαιοπαραγωγούς, μάλιστα, εξήρε την ανάγκη δημιουργίας υψηλής προστιθέμενης αξίας στο ελληνικό ελαιόλαδο, προκειμένου αυτό να συσκευάζεται και να εξάγεται τυποποιημένο στις διεθνείς αγορές, ώστε οι ίδιοι να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν και το συγκριτικό εμπορικό πλεονέκτημα που πέτυχε η κυβέρνηση με την αποφυγή των αμερικανικών δασμών στο ελληνικό ελαιόλαδο και τις ελληνικές βρώσιμες ελιές.

Επιπλέον, ο Μ. Βορίδης ανέλυσε το σχέδιό του για την ενθάρρυνση επενδύσεων στον αγροτικό τομέα μέσα από τα δύο μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία που δημιούργησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και επιπλέον ανέδειξε την ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τη διαχείριση, σε κεντρικό επίπεδο, των αρδευτικών υδάτων μέσα από μεγάλα έργα υποδομών. Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι όραμά του είναι ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα μέσα από τη δημιουργία επενδύσεων και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών προς την κατεύθυνση της ευφυούς γεωργίας.