24 Νοέμβριος 2019, 08:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2019, 08:20

Στο Βερολίνο για το Κυπριακό ο Αναστασιάδης – Δείπνο εργασίας με Ακιντζί και Γκουτέρες

  • Στο Βερολίνο για το Κυπριακό ο Αναστασιάδης – Δείπνο εργασίας με Ακιντζί και Γκουτέρες
    Ο Νίκος Αναστασιάδης (Α) και ο Μουσταφά Ακιντζί στην κατοικία Σπέχαρ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σταύρος Ιωαννίδης)

Στη γερμανική πρωτεύουσα μεταβαίνει σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τη Δευτέρα θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τον Αντόνιο Γκουτέρες και τον Μουσταφά Ακιντζί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, στην κυπριακή αποστολή μετέχουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου πρέσβης Κυριάκος Κούρος και το μέλος του Διπλωματικού Γραφείου Παντελής Παντελίδης.

Αν και τον Αντόνιο Γκουτέρες θα συνοδεύει η ειδική απεσταλμένη Τζέιν Χολ Λουτ, στην τριμερή συνάντηση δεν θα παρίσταται η ειδική αντιπρόσωπος Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ούτε κάποιο άλλο μέλος της ομάδας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ που ασχολείται με το Κυπριακό.

Την Παρασκευή ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης βλέπει τη συνάντηση του Βερολίνου ως μια ευκαιρία, και «μεταβαίνει έχοντας την πολιτική βούληση να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο».