23 Νοέμβριος 2019, 21:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2019, 21:18

Ασημένιος ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο του Κότμπους – Μάχη για τους Ολυμπιακούς (βίντεο)

  • Ασημένιος ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο του Κότμπους – Μάχη για τους Ολυμπιακούς (βίντεο)
    Λευτέρης Πετρούνιας, Γιανγκ Λιου και Αρτούρ Αβετισιάν (φωτ.: Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία)

Ένα μικρό βήμα στην έξοδο του προγράμματός του δεν επέτρεψε στον Λευτέρη Πετρούνια να κάνει το μεγάλο βήμα που χρειαζόταν ώστε να πλησιάσει στην ολυμπιακή πρόκριση μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους. Ο Έλληνας πρωταθλητής (που αγωνίστηκε με ίωση) κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων, το οποίο όμως δεν είναι αρκετό, καθώς ο κύριος αντίπαλός του, ο Κινέζος Γιανγκ Λιου, κατέκτησε τη νίκη και έφτασε τις τρεις στη σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων.

Ο «άρχοντας των κρίκων» συνεχίζει να δείχνει δυνατότερος από αγώνα σε αγώνα, ωστόσο η προσγείωσή του δεν ήταν η καλύτερη και έτσι πήρε 14,866 βαθμούς, συγκομιδή κατώτερη από εκείνη του προχθεσινού προκριματικού (14,933 β.).

Ωστόσο, κρατήθηκε στην κορυφή της κατάταξης μέχρι να αγωνιστεί ο Γιανγκ Λιου, ο οποίος επίσης είχε ασταθή έξοδο, αλλά συγκέντρωσε 15,133 βαθμούς παρουσιάζοντας πρόγραμμα με υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,400 έναντι 6,300 του Πετρούνια). Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν με 14,833 βαθμούς, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τον έτερο Κινέζο Χάο Γιόου.

Μάλιστα, οι Γερμανοί διοργανωτές αποχαιρέτησαν τον Έλληνα πρωταθλητή με ένα ξεχωριστό δώρο, προσφέροντάς του μαζί με το ασημένιο μετάλλιο ένα φορμάκι για τη νεογέννητη κόρη του, με τυπωμένη τη φράση «Welcome to Cottbus anytime Σοφία».

Το σενάριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς του Τόκιο
Η απώλεια της νίκης στο Κότμπους, σε συνδυασμό με τη νέα επικράτηση του μεγάλου αντιπάλου, κάνει εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια για να κερδίσει την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη των κρίκων και μαζί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020.

Πλέον, για να υποσκελίσει τον Γιανγκ Λιουθα πρέπει να κάνει το «3 στα 3» στα εναπομείναντα Παγκόσμια Κύπελλα και να κατακτήσει τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια μέσα σε διάστημα ενός μήνα, στη Μελβούρνη (20-23 Φεβρουαρίου 2020), στο Μπακού (12-15 Μαρτίου 2020) και στην Ντόχα (18-21 Μαρτίου 2020).

Επιπλέον, όμως, θα είναι υποχρεωμένος να επικρατήσει έχοντας μέσο όρο βαθμολογιών μεγαλύτερο από 15,166 β., προκειμένου να ξεπεράσει την αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή του Κινέζου στους τρεις νικηφόρους αγώνες του (15,200 + 15,166 + 15,133 β.).