23 Νοέμβριος 2019, 09:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2019, 09:16

Στέλιος Πέτσας: Κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών

  • Πέτσας για Novartis: Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο αποζημίωσης του Δημοσίου
    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Τα περί πρόωρων εκλογών απέρριψε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητάμε για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θέλει οι πολίτες να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει και ως εκ τούτου δεν σχεδιάζει να αιφνιδιάσει κανέναν.

«Δεν εξετάζουμε κανέναν τέτοιο σενάριο. Οι προσδοκίες έχουν πολύ μεγάλη σημασία και στην οικονομία, αλλά και στην πολιτική. Θέλουμε να ξέρει ο κάθε πολίτης τι του ξημερώνει. Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός ούτε για πρόωρες εκλογές  ούτε για κάτι άλλο. Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας ανησυχεί  μήπως θα ήταν μια συνεχόμενη ήττα, μια επόμενη  ήττα, που θα τον έβαζε σε μεγάλες περιπέτειες στο εσωτερικό του κόμματός του. Και προσπαθεί να καλλιεργεί σενάρια ότι μπορεί να έρθουν εκλογές για να τις κάψει. Τέτοιος σχεδιασμός δικός μας δεν υπάρχει» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα και καλό είναι να μείνουμε όλοι σε αυτό «Και να μην κάνουμε σενάρια που όντως πλήττουν το θεσμό και προσβάλλουν και τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

Νέο, δίκαιο Ασφαλιστικό

Με το νέο Ασφαλιστικό θα άρουμε τις δύο βασικές αδικίες που έκρινε το ΣτΕ, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας . «Έχουμε περιθώριο και για κοινωνικό μέρισμα το οποίο  θα πάει στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής», πρόσθεσε.

Η Ελληνική Πολιτεία θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων για τα αναδρομικά.