22 Νοέμβριος 2019, 23:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2019, 23:32

Έρχεται ο «Γηρυόνης» – Από την Κυριακή νέο έντονο κύμα κακοκαιρίας

  • Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Νέο δύσκολο 24ωρο με χιόνια και κρύο
    Ηράκλειο Κρήτης, φρούριο Κούλε (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέφανος Ραπάνης)

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν το διήμερο Πέμπτη (21/11) και Παρασκευή (22/11) έδωσαν σημαντικούς όγκους νερού στις περιοχές που επηρέασαν. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως τις 19:40 το βράδυ της Παρασκευής, όπως αυτά καταγράφηκαν από 328 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ωστόσο, ένα νέο έντονο κύμα κακοκαιρίας, ο «Γηρυόνης», όπως ονομάστηκε από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά το αρχαίο μυθικό ον, αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα δυτικά, να επηρεάσει την Ελλάδα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα (25/11) θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας και την Τρίτη (26/11) κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ συνολικά θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν κατά τόπους προβλήματα. Περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες θα δοθούν με νεότερες ανακοινώσεις.


Τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης μέχρι σήμερα το απόγευμα