22 Νοέμβριος 2019, 18:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2019, 18:18

Οι ιστορικοί Στάβλοι Παπάφη στη Θεσσαλονίκη «μεταμορφώνονται»

  • Οι ιστορικοί Στάβλοι Παπάφη στη Θεσσαλονίκη «μεταμορφώνονται»
    Εικόνα από τις εγκαταστάσεις των παλαιών δημοτικών στάβλων Παπάφη όπου φιλοξενείται το πιλοτικό πρόγραμμα «Tο Δωμάτιο της Γειτονιάς» (φωτ.: openhousethessaloniki.gr)

Την χρηματοδότηση της ανάπλασης των ιστορικών στάβλων Παπάφη, με 13 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανακοίνωσε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

Στον χώρο όπου θα γίνει ανάπλαση θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακός σταθμός και κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, αθλητικό κέντρο και πολυχώρος πολιτισμού.

Όπως είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος, πρόκειται για ένα έργο πνοής που αφορά όλους τους Θεσσαλονικείς, το οποίο γίνεται σε ένα χώρο μόλις ενός χιλιομέτρου από το γήπεδο της Τούμπας, όπου κι εκεί, όπως τόνισε, θα γίνουν έργα ανάπλασης. 

Ο Κ. Ζέρβας επισήμανε ότι είναι το πρώτο μεγάλο έργο μετά την ανάπλαση της παραλίας, που έγινε πριν από δέκα χρόνια, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της πολιτείας για τη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι η περιοχή διψάει για έργα ανάπλασης και για ανάπτυξη. Η ανάπλαση, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.