22 Νοέμβριος 2019, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2019, 14:57

Χίος: Ένταση ανάμεσα στους συλλόγους Ποντίων και Δασκάλων & Νηπιαγωγών

  • Χίος: Ένταση ανάμεσα στους συλλόγους Ποντίων και Δασκάλων & Νηπιαγωγών
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Χίου)

Ένταση έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στο Σύλλογο Ποντίων Χίου και στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού, με αφορμή τη φιλοξενία του πρώτου στις εγκαταστάσεις του δεύτερου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ποντιακού σωματείου, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο Αναστάσιο Σαλπιγγίδη, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών τούς ζήτησε να απομακρύνουν από τους χώρους όλα πράγματά τους.

Ο Σύλλογος Ποντίων Χίου πλέον στεγάζεται στην αίθουσα του Εκπολιτιστικού-Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου «Ο Άγιος Γεώργιος».

«Ο Σύλλογος Ποντίων Χίου αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή έδρας διότι, μετά από προφορικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, μας ζητήθηκε να απομακρύνουμε από το χώρο της αίθουσας, την οποία ο Σύλλογος Ποντίων Χίου μίσθωνε κάθε μήνα στην 5ετη παρουσία του στον συγκεκριμένο χώρο, το λάβαρο του Συλλόγου, την ελληνική σημαία και την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, διότι όπως μας αναφέρθηκε δεν ήθελαν η αίθουσα να θυμίζει αποθηκευτικό χώρο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ποντιακού συλλόγου.

Από την άλλη μεριά το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κάνει λόγο ότι το ποντιακό σωματείο δεν τήρησε το συμφωνητικό που είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2019. «Ο Σύλλογος Ποντίων έκανε μια σειρά από "φάουλ" τα οποία δεν μπορούσε το ΔΣ να τα ανεχτεί και να τα αφήσει αναπάντητα. […] Το πιο λυπηρό από όλα είναι ότι "καπηλεύεται" τα ιερά σύμβολα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να λαϊκίσει, για να χτυπήσει στο λαϊκό αίσθημα και να κερδίσει τη συμπάθεια» τονίζεται στην ανακοίνωσή του.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Χίου τονίζει ότι θα συνεχίσει το έργο του για την ανάδειξη της κουλτούρας, των ηθών και των εθίμων του Πόντου με τον ίδιο ζήλο και με ψηλά το κεφάλι, μακριά από τέτοιου είδους γεγονότα.