22 Νοέμβριος 2019, 12:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2019, 11:34

Τη Χαλκιδική «χτύπησε» η κακοκαιρία: Πλημμύρισε σχολείο, έκλεισαν δρόμοι

Σημαντικούς όγκους νερού έχει δεχτεί από χθες η Χαλκιδική, ενώ σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα στην περιοχή αναμένονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία σήμερα δεν γίνονται μαθήματα καθώς πλημμύρισε το λεβητοστάσιο του κτηρίου από ένα σπασμένο παράθυρο. «Έχει γίνει άντληση των υδάτων και κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου το σχολείο να είναι απολύτως ασφαλές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Παιδείας Νέου Μαρμαρά, Κατερίνα Γιουβαρλάκη.

Προβλήματα υπάρχουν και στο επαρχιακό δίκτυο, καθώς λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών έχει κλείσει η επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Ιερισσού στο ύψος των Βραστάμων προς Πλανά και Γομάτι. Κλειστή είναι και η επαρχιακή οδός Μουδανιών-Σάρτης, στο ύψος του κάμπινγκ Λακάρα. Πάντως, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε όλο το οδικό δίκτυο, και κυρίως στις διαβάσεις ιρλανδικού τύπου.