22 Νοέμβριος 2019, 10:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2019, 10:57

Καλά νέα από τη Βοστόνη για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ

  • Καλά νέα από τη Βοστόνη για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ
    (Φωτ.: Facebook / Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ)

«Η θεραπεία ολοκληρώθηκε! Το όνειρο μας, χάρη σε όλους εσάς, έγινε πραγματικότητα! Σας ευχαριστούμε πολύ, η αγάπη σας μας έφερε εδώ! Να είστε όλοι καλά». Με αυτή τη φράση και με μια φωτογραφία του 18 μηνών Παναγιώτη-Ραφαήλ με το πολυπόθητο σκεύασμα, η οικογένεια Γλωσσιώτη ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε το παιδί να μπορέσει να υποβληθεί στην εξειδικευμένη γονιδιακή θεραπεία στη Βοστόνη.

Την Πέμπτη έγινε η προγραμματισμένη θεραπεία από τον διεθνούς φήμης ομογενή γιατρό Βασίλη Δάρρα.

Μιλώντας αποκλειστικά στον Εθνικό Κήρυκα, ο επικεφαλής του Τμήματος Νευρολογίας του Boston Children’s Hospital είπε πως «όλα πήγαν καλά». Σήμερα το παιδί θα υποβληθεί στις πρώτες εξετάσεις, οι οποίες θα γίνονται εφεξής μία φορά την εβδομάδα. «Το φάρμακο έρχεται με ειδικό τρόπο από την εταιρεία η οποία το παράγει, που λέγεται AVEXIS, και το δίνουμε ενδοφλεβίως μέσα σε 1-1,5 ώρα», εξήγησε.

Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Γλωσσιώτης έχει διαγνωστεί με νωτιαία μυϊκή ατροφία, μια σπάνια και βαρύτατη εκφυλιστική νόσο του μυϊκού συστήματος. Για τη μετάβασή του στη Βοστόνη στήθηκε μια γέφυρα ανθρωπιάς, καθώς μικροί και μεγάλοι δωρητές βοήθησαν την οικογένεια να καλύψει το κόστος της θεραπείας.