22 Νοέμβριος 2019, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2019, 08:22

Επαναστατική Αυτοάμυνα: «Εμφάνιση» του καταζητούμενου στο διαδίκτυο

  • Επαναστατική Αυτοάμυνα: «Εμφάνιση» του καταζητούμενου στο διαδίκτυο
    Ένα από τα όπλα που κατασχέθηκαν από το διαμέρισμα στον Χολαργό (πηγή: Αντιτρομοκρατική)

Με ένα κείμενο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έκανε την «εμφάνισή του» ο Δημήτρης Χατζηβασιλείου, ο καταζητούμενος από την Αντιτρομοκρατική για συμμετοχή στην Επαναστατική Αυτοάμυνα. Ο 46χρονος (τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα με εισαγγελική εντολή) ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση και υποστηρίζει ότι στη ληστεία στις 21 Οκτωβρίου στο ΟΠΑΠ Play στον Χολαργό τραυματίστηκε μόνος του.

Επίσης τονίζει ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα «έχει πάψει να υφίσταται ως πολιτικό σώμα, οργανωτική διεργασία και πρακτική δραστηριότητα από το 2017» και υποστηρίζει ότι οι δύο που συνελήφθησαν δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα όπλα που βρέθηκαν.

Να σημειωθεί ότι οι διαρροές από την Αντιτρομοκρατική παρουσιάζουν τον καταζητούμενο Δημήτρη Χατζηβασιλείου ως έναν σκληρό αντιεξουσιαστή με «έδρα» τα Εξάρχεια και ως ενορχηστρωτή επεισοδίων με τις αστυνομικές δυνάμεις. Για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ η σύλληψή του είναι προτεραιότητα, ενώ, όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, ο τραυματισμός του από το καλάσνικοφ που κρατούσε ο συνεργός στη ληστεία ήταν αυτός που δρομολόγησε τις έρευνες που οδήγησαν στη γιάφκα στον Χολαργό και στις συλλήψεις.