21 Νοέμβριος 2019, 23:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2019, 23:02

Κ. Τασούλας: Η Ελλάδα δεν θα αφήσει εκτεθειμένους τους συμπατριώτες μας στην Αλβανία

  • Κ. Τασούλας: Η Ελλάδα δεν θα αφήσει εκτεθειμένους τους συμπατριώτες μας στην Αλβανία
    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Τα δικαιώματα των ομογενών στην Αλβανία θα υπερασπιστεί η Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν θα τους αφήσει εκτεθειμένους. Την υπόσχεση αυτή έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στην αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ) – Ομόνοια και του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) με την οποία συναντήθηκε σήμερα.

«Η Αλβανία πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία είναι απολύτως συνυφασμένη με τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων», τόνισε.

Η ελληνική εθνική μειονότητα, είπε, «υφίσταται απαράδεκτες δοκιμασίες αυτή την περίοδο της Ιστορίας, που έχουν σχέση με τα περιουσιακά της δικαιώματα, με το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, με την εκπαίδευση. Όλα αυτά οφείλουμε ως Ελλάδα να τα επισημαίνουμε και να υποστηρίζουμε την προστασία αυτών των δικαιωμάτων που η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται να μην εννοεί να σεβαστεί».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΕΜ - Ομόνοια Βασίλης Χάγιος και Γιώργος Τζομάκας αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του παραρτήματος Χειμάρρας της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια, Φρέντυ Μπελέρης και η αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια, Άννα Τσίμου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Βουλής για την εποικοδομητική συζήτηση και τη στήριξή του στα δίκαια της ελληνικής εθνικής μειονότητας, σημειώνοντας: «Σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο και λόγω της καταγωγής σας ως Ηπειρώτη».