21 Νοέμβριος 2019, 14:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2019, 14:08

Μεγάλες ζημιές σε Πύργο και Καβάλα από την κακοκαιρία

  • Μεγάλες ζημιές σε Πύργο και Καβάλα από την κακοκαιρία
    (Φωτ.: kavalapost.gr / Σάββας Μέγγας)

Τις ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες που άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας μετρούν οι κάτοικοι σε Πύργο και Καβάλα, την ώρα που η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Στον Πύργο τα μηχανήματα του δήμου καθαρίζουν δρόμους, ενώ τρία συνεργεία έχουν ξεκινήσει τις καταγραφές των ζημιών σε υποδομές, σε σπίτια και σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Αργυρόπουλο, έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά στις υποδομές οι σημαντικότερες ζημιές είναι σε αγροτικούς δρόμους και γεφύρια. Άλλωστε, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ήδη σταλεί αίτημα στην Πολιτική Προστασία ώστε ο Δήμος Πύργου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν και οι κάτοικοι πολλών αγροτικών περιοχών στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου, καθώς λόγω της έντονης και συνεχιζόμενης βροχόπτωσης υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες, υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων, αλλά και σε πολλά σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας.

Η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, την ώρα που χωματουργικά μηχανήματα επιστρατεύτηκαν για τη διάνοιξη δρόμων στα σημεία όπου παρασύρθηκαν οι μικρές αγροτικές γέφυρες.