21 Νοέμβριος 2019, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2019, 07:56

Στάσεις εργασίας στο μετρό την ερχόμενη εβδομάδα

  • Στάσεις εργασίας στο μετρό την ερχόμενη εβδομάδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο μετρό. Τις κινητοποιήσεις εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) που ζητά την καταβολή οφειλόμενων στους εργαζόμενους με βάση τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Επίσης, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου η στάση εργασίας θα είναι από τις 12:00 έως τις 16:00. Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ, την οποία υπογράφουν για το ΔΣ ο πρόεδρος Σπύρος Ρεβύθης και γενικός γραμματέας Βαγγέλης Καραμανής Βαγγέλης, αναφέρει τα εξής: «Με ευθύνη της διοίκησης των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) οι εργαζόμενοι ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις. Εδώ και 6 μήνες δεν λαμβάνουν δεδουλευμένα τα οποία απορρέουν από την συλλογική τους σύμβαση εργασίας. Τόσο η προηγούμενη πολιτική ηγεσία όσο και η σημερινή, έχουν υπογράψει την πλήρη εφαρμογή των υποχρεώσεων τους προς τους εργαζόμενους. Ωστόσο και ενώ το 2019 παρέρχεται, τα οφειλόμενα δεν έχουν καταβληθεί».