20 Νοέμβριος 2019, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2019, 16:21

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων στην πόλη

  • Θεσσαλονίκη: Άρχισαν οι εντατικοί έλεγχοι για το εάν εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας
    Κάτοικοι κρατώντας ομπρέλες περπατούν μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL/ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Η έντονη βροχόπτωση σήμερα στο Νομό Θεσσαλονίκης είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά υπόγεια ή στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο οικήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 44 κλήσεις για άντληση υδάτων στις περιοχές της Χαλκηδόνας και των Κουφαλίων και έξι συνεργεία των 12 άτομων έκαναν ότι μπορούσαν για να ανακουφίσουν τους πληγέντες.

Την ίδια ώρα γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών.

Στο νομό Κιλκίς, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Αξιοχώρι και η μετακίνηση των οδηγών γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών. Εξάλλου, αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκηδόνα με τα Κουφάλια, η οποία είχε διακοπεί εξαιτίας συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερού στο οδόστρωμα.