20 Νοέμβριος 2019, 12:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2019, 12:40

Θεσσαλονίκη: Διόδια από σήμερα στο ύψος του Ωραιοκάστρου

  • Θεσσαλονίκη: Διόδια από σήμερα στο ύψος του Ωραιοκάστρου
    (Φωτ.: makthes.gr)

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα ο νέος σταθμός διοδίων Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ωραιοκάστρου και για τη διέλευση τους τα ΙΧ αυτοκίνητα θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 0,50 ευρώ. Για «δυσάρεστη εξέλιξη» κάνει λόγο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ώστε να επανεξετάσει το θέμα διότι «αδικείται κατάφωρα» η περιοχή.

Εκτός από τους οδηγούς των ΙΧ, τα δίκυκλα που θα περνούν από τα ταμεία θα πληρώνουν 0,30 ευρώ.

Τα φορτηγά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ. θα πληρώνουν 1 ευρώ, ενώ τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ. θα καταβάλουν 1,5 ευρώ.

«Πρόκειται για μία συνολικότερη υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης το να χρειάζεται να καταβάλεις, έστω κι αυτό το μικρό αντίτιμο, για να πας στην εργασία σου. Μικρό, αλλά για άλλους σεβαστό ποσό, των 20-22 ευρώ το μήνα, εάν υποθέσουμε ότι οι οδηγοί περνούν μία φορά την ημέρα από τα διόδια» δήλωσε ο Παντελής Τσακίρης μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM». «Μπορεί να λέγονται διόδια Ωραιοκάστρου, όμως το θέμα αφορά τους πάντες, ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς που ζουν στην ανατολική πλευρά της πόλης και έρχονται καθημερινά προς τα δυτικά για την εργασία τους» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.