20 Νοέμβριος 2019, 08:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2019, 08:24

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα

  • Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
    (Φωτ. αρχείου: ΓΕΕΘΑ)

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 θα εορτασθεί η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στο πλαίσιο της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία συμπίπτει με τα Εισόδια της Θεοτόκου, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Στις 08:00, επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
  • Στις 10:30, δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και στη συνέχεια ομιλία από την Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • Στις 11:30, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.
  • Στις 17:11, υποστολή της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνου θα πραγματοποιηθούν μουσικά δρώμενα, από τις μουσικές μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου (από τη Στρατιωτική Μουσική του Στρατού Ξηράς), στον πεζόδρομο της οδού Ερμού (από τη Στρατιωτική Μουσική της Πολεμικής Αεροπορίας) και στον Πειραιά (από τη Στρατιωτική Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού).

Πτήσεις μέσω συστημάτων εικονικής πραγματικότητας
Από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, το Πολεμικό Μουσείο φιλοξενεί έκθεση σχετικά με την ιστορία των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, μέσω συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία μιας πτήσης με αεροσκάφος και ελικόπτερο, να πραγματοποιήσουν άλμα με αλεξίπτωτο, καθώς και να παρακολουθήσουν και άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες επιχειρησιακές δράσεις. Οι ανωτέρω δράσεις θα είναι επισκέψιμες για το κοινό από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 10:30 έως και τις 18:00, ενώ την Παρασκευή από τις 10:30 έως και τις 15:00.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, από τις 09:30 έως και τις 13:30, θα πραγματοποιηθούν βιωματικές-διαδραστικές αθλητικές δράσεις για τα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, ηλικίας από 8 έως 15 ετών. Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα της Γραμματείας ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.