19 Νοέμβριος 2019, 09:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2019, 09:42

Χονγκ Κονγκ: Ταμπουρωμένοι στο Πολυτεχνείο οι διαδηλωτές, για τρίτη μέρα

  • Χονγκ Κονγκ: Ταμπουρωμένοι στο Πολυτεχνείο οι διαδηλωτές, για τρίτη μέρα
    Διαδηλωτές προσπαθούν να αποφύγουν τα δακρυγόνα έξω από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)

Κλεισμένοι μέσα στην Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται στη χερσόνησο Κοουλούν παραμένουν για τρίτη ημέρα δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι… δοκιμάζουν τις αντοχές του Πεκίνου που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να βυθιστεί στο χάος η πρώην βρετανική αποικία.

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου αποτελεί την πιο βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών από την έναρξη των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων τον Ιούνιο.

Οι αστυνομικοί έχουν την εντολή να συλλαμβάνουν όσους βγαίνουν από την πολυτεχνειούπολη. Χθες το βράδυ, ωστόσο, κάποιοι κατάφεραν να «αποδράσουν» με κινηματογραφικό τρόπο κατεβαίνοντας με σκοινιά από πεζογέφυρα σε δρόμο στον οποίο τους περίμεναν μοτοσικλετιστές, οι οποίοι τους απομάκρυναν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, μέσα στην πολυτεχνειούπολη βρίσκονται περίπου 100 άτομα. Μιλώντας για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πολιορκίας είπε ότι περίπου 600 διαδηλωτές έχουν παραδοθεί στην αστυνομία, εκ των οποίων οι 200 είναι ανήλικοι. «Η κυβέρνηση αναζητεί μια ειρηνική λύση, η αστυνομία επιθυμεί μια ανθρώπινη λύση», τόνισε.